REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí rýžové víno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava rýžového vína je jednoduchá. Rýžové víno ocení milovníci asijské kuchyně, kde se hojně používá v různých pokrmech a nebo ho můžeme podávat chlazené, jako netradiční aperitiv.


Ingredience:
1 kgrýže
1 kgcukru
100 grozinek
40 gdroždí
5 lvody
6 kshřebíčků
2 kscitrony
1 kskousek celého zázvoru
voda na propláchnutí rýže
kvasná zátka a demižon nebo jiná vhodná skleněná nádoba

Postup:

1. Rýži několikrát propláchneme, až je voda po proplachování čirá
2. Rýži nasypeme do demižonu, přidáme rozinky, kousek skořice, nakrájený zázvor ,hřebíček a nakrájené oloupané citrony
3. Vodu v hrnci svaříme s cukrem, necháme vychladnout, pak s ní zalijeme rýži s ostatními surovinami v demižonu
4. Droždí rozmícháme s troškou vody (lze i nahradit sušenými vinnými kvasinkami Vinka) a nalijeme do demižonu, ten uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 6 týdnů kvasit
5. Hotové víno stočíme do připravených čistých lahví a je připraveno k dalšímu využití.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy