REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí griotka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Likér připravený z višní, cukru a vodky.


Ingredience:
Na 1 litr:
500 gdobře vyzrálých višní
100 gpískového cukru nebo bílého kandisu
500 mljemného lihu (40 %) nebo vodky

Postup:

1. Dobře vyzrálé višně zbavíme stopek, omyjeme a odpeckujeme 2. Pak je dáme do větší sklenice, zasypeme jemným cukrem, zalijeme alkoholem, dobře uzavřeme a višně alespoň 1 měsíc necháme na chladném i temném místě macerovat, občas obsah protřepeme
3. Hotový likér scedíme a chuť upravíme rozpuštěným cukrem nebo alkoholem, pak ho uchováváme v dobře vymytých láhvích
4. Višně přidáváme do dezertů nebo jimi zdobíme koktejly.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy