REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čaj na odkašlávání a horečku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký čaj připravený ze skořápek vlašských ořechů.


Ingredience:
12 ksvlašských ořechů
0,5 lvody
voda na doplnění
cukr

Postup:

1. Ořechy oloupáme, jádra použijeme při jiné příležitosti, skořápky hodíme do hrnce
2. Přilijeme 0,5 l vody a necháme 4 hodiny luhovat
3. Vyluhovanou tekutinu 30 minut vaříme, odpařenou vodu doléváme, aby bylo po scezení nápoje cca půl litru
4. Vařením získaný tmavý odvar mírně osladíme a podáváme při potížích 2 dcl teplého čaje 2x až 3x denně.

Doporučení:

Cukr můžeme vynechat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy