REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Caipirinha s limetkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl ze světlého jihoamerického rumu a třtinového cukru s limetkou.


Ingredience:
Recept na 1 nápoj:
5 clcachaca (nebo jiný jihoamerický rum)
1 ksvětší limetka
2 lžičkyhnědého třtinového cukru
drcený led
brčko

Postup:

1. Tento koktejl mícháme přímo ve skle, nejprve si vychladíme sklenici tak, že ji naplníme ledem a krouživým pohybem na jednu stranu ochladíme stěny sklenice (vyfrapujeme)2. Dobře omytou limetku nakrájíme na 8-10 dílků a vložíme je na dno sklenice na whisky (old fashioned)3. Přidáme dvě lžíce hnědého cukru a lžičkou nebo pomocí barmanského drtítka přímo ve sklenici limetky s cukrem pomačkáme a podrtíme
4. Přilijeme rum a přidáme drcený led, zamícháme
5. Vložíme brčko a ihned podáváme.

Doporučení:

Nemáte-li drtič ledu, ledovou tříšť můžete připravit tak, že led rozmixujete v mixéru s trochou vody a pak slijete vodu nebo led můžete v utěrce rozdrtit paličkou na maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy