REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinkové Mojito

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant Mojita.


Ingredience:
0,4 clrumu Bacardi (bílý)
5 kslístků bazalky
1 kslimetky
3 lžičkytřtinového cukru
soda
několik kostek ledu
vysoká silnostěnná sklenice 0,4 l
míchátko
brčko

Postup:

1. Na dno sklenice nasypeme cukr
2. Rozdrceným ledem (tříšťí) naplníme sklenici do dvou třetin 3. Do tříště vpravíme několik lístků bazalky
4. Zalijeme rumem
5. Zastříkneme šťávou ze dvou půlek plátku limetky a vhodíme i s kůrkou do nápoje, pak přihodíme další plátek limetky (přepůlený)6. Zalijeme sodou
7. Do tříště zapíchneme brčko s míchátkem
8. Zdobíme plátkem limetky.

Doporučení:

Aby jste si Mojito vychutnali, musíte nechat třtinový cukr důkladně rozpustit a mícháním narušit lístky bazalky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy