REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezový likér z plodů bezinek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí likér vyrobený z plodů bezinek, citrónu, cukru a alkoholu (režné, vodky nebo rumu).


Ingredience:
2,5 kgkuliček bezu (bez stopek)
1 kscitrónu
1 lalkoholu (režná, vodka, rum)
na 1 l šťávy 0,5 kg cukru
několik hřebíčků

Postup:

1. Omyté kuličky bezu rozmačkáme a dáme na 15-20 minut vařit (bez vody!)2. Bezinkovou hmotu protlačíme přes sítko s malými oky
3. Na 1 l šťávy přidáme 0,5 kg cukru
4. Přihodíme na plátky pokrájený, dobře omytý citrón, několik hřebíčků a vaříme dalších 30 minut 5. Po vychladnutí doplníme nálev alkoholem (rum, režná, vodka) a vše slijeme do jednotlivých lahví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy