REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezinkový likér podle tety Petunie

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný domácí likér z bezinek, cukru, rumu a koření s léčivými účinky.


Ingredience:
2 lbezinkových plodů
1 lrumu
1 kgcukru krystal
6 kshřebíčku
2 ksvanilkového cukru
1 kscitrónu
3 lžičkymleté kávy
1,5 lžičkymleté skořice

Postup:

1. Čisté, umyté a stopek zbavené bezinky dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly všechny kuličky ponořené a dáme vařit 2. Citrón oloupeme, nakrájíme na plátky a zbavíme pecek (pozor, s peckami likér zhořkne)3. Když se začnou bezinky vařit, za stálého míchání přidáme kávu, necháme vařit 2 minuty a přidáme skořici, hřebíček a citrón, necháme chvíli povařit a vypneme 4. Šťávu necháme zchladnout
5. Vychladlou šťávu přecedíme nejlépe přes hadřík, dáme vařit a přidáme cukr, který povaříme asi 5 minut a pak přidáme vanilkový cukr, který vaříme další 2 minuty 6. Necháme vychladnout, přilijeme rum (líh, vodku) a nalijeme do sklenic, které dobře uzavřeme
7. Uchováváme v chladu a temnu.

Poznámka:

Likér je nejen chutný, ale také léčivý – používá se na bolesti neuralgického původu, vždy večer před spaním malou sklenku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy