REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezinkový likér II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Likér vhodný jako lék i chutný aperitiv.


Ingredience:
1/2 lbezinkové šťávy
1/2 lvodky
3 kshřebíčky
1 lžícepomerančového sirupu nebo šťáva 1 ks pomeranče
Na bezinkovou šťávu:
zralé bezinky
voda
800 - 1000 gcukru (na 1 l šťávy)

Postup:

1. Do vychladlé bezinkové šťávy přidáme hřebíčky a pomerančový sirup nebo pomerančovou šťávu
2. Přilijeme vodku a dobře promícháme
3. Necháme v chladu uležet.

Příprava bezinkové šťávy:1. Dobře vyzrálé plody černého bezu otrháme, propláchneme studenou vodou, dáme do porcelánové mísy a uložíme do chladného sklepa
2. Když pustí šťávu a zkvasí, prolisujeme je sítem
3. Na 1 l šťávy přidáme 800 g – 1000 g cukru a vaříme za občasného míchání tak dlouho, až šťáva zhoustne, pěnu během vaření sbíráme
4. Vychladlou šťávu procedíme přes plátno, nalijeme do lahví, zazátkujeme a uložíme v chladu.

Doporučení:

Hotový likér můžeme pít samotný jako lék nebo s horkou vodou v poměru 1:1. Likér můžeme také přidávat do čaje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy