REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezinkový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí likér z bezinek, cukru a rumu.


Ingredience:
2 lodstopkovaných bezinek
1 lvody
1 ksbalíček vanilkového cukru
0,5 lrumu
6 lžiczrnková káva

Postup:

1. Bezinky vaříme ve smaltovaném nebo kameninovém hrnci 15 minut
2. Pak je odstavíme a necháme vystydnout, přecedíme je, ale nemačkáme ani nelisujeme
3. Do procezené šťávy přidáme 1 vanilkový cukr a 6 lžic černé kávy (kávu necháme třikrát vařit) a vaříme 3 minuty
4. Odstavíme, necháme vychladnout, pak přidáme půl litru rumu a zamícháme
5. 3 měsíce necháme uležet v lahvích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy