REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Arakový punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj s arakem ( bezbarvý alkohol vyráběný z rýže a melasy, má téměř 60% alkoholu).


Ingredience:
2 porce:
2 dlvody
1 dlaraku (bílého rumu)
5 clcukrového sirupu
5 clcitrónové šťávy
2 ksplátky citronu

Postup:

1. Do hrnečku dáme cukrový sirup, vodu a postavíme na oheň
2. Přivedeme do varu a pak odstavíme
3. Přidáme citrónovou šťávu a nalijeme do nahřátých sklenic
4. Přilijeme arak a ihned podáváme
5. Zdobíme plátkem citrónu.

Doporučení:

– Arak můžeme nahradit pravým jamajským rumem (bílý rum) nebo Key rumem s vodou naředěným 1:2.

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy