REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvířátka z chleba – sladká i slaná varianta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaná i sladká varinata vrtipně připravených svačin pro vaše malé školáky. Překvapte své děti veselými svačinami nejen do školy, ale například i o víkendu.


Ingredience:
toustový chleba nebo jiný oblíbený chleba
lískooříšková pomazánka nebo tvaroh, žervé či máslo
banán, jahody, borůvky...
paprika, rajče, salátová okurka, olivy, hrášek...
mozzarella
mandle

Postup:

Sladká varianta

Toustový chleba namažte oblíbenou pomazánkou…

Opička či medvídek:

  1. Chleba namažte lískooříškovou pomazánkou
  2. Dvě kolečka banánu rozkrájejte na poloviny, abyste z nich vytvořili ouška a čumáček. Nezapomeňte na dvě borůvky pro oči.
  3. U medvídka postupujte obdobně, jen budete potřebovat tři kolečka banánu a tři borůvky.

Na lištičku:

  1. Chleba namažte žervé, horní čtvrtinu lískooříškovou pomazánkou dle obrázku.
  2. Z dvou koleček banánu a dvou borůvek vytvořte oči, z třetí borůvky udělejte čumáček.
  3. Jahodu rozpulte a použijte na ouška.

Na sovičku:

  1. Chleba namažte tvarohem.
  2. Šest menších jahod překrojte napůl a vytvořte z nich peří.
  3. Z dvou koleček banánu a dvou borůvek vyrobte oči.
  4. Mandle poslouží jako zobáček.

 

Slaná varianta

Krajíc chleba namažte oblíbenou pomazánkou…

Krab:

  1. Chleba namažte smetanovou pomazánkou.
  2. Rajče rozpulte, vydlabejte a rozřízněte v prostředku tak, aby utvořila klepýtka jako na obrázku.
  3. Ze dvou tenkých plátků ředkvičky a dvou oliv vyrobte oči, z tenkých proužků papriky pak udělejte pusu a spodní klepýtka.

Žába:

  1. Krajíc chleba rozpulte a namažte sýrovou pomazánkou smíchanou s několika rozmačkanými hrášky.
  2. Z rozpůleného kolečka salátové okurky udělejte nohy, z proužku papriky pusu.
  3. Oči vytvoříte ze dvou koleček mozarelly a rozpůlené olivy.
Doporučení:

Nevíte, jakou zvolit pomazánku? Zkuste termizovanou smetanovou pomazánku Křemilek, tvaroh nebo tradiční pomazánkové z Choceňské mlékárny, oba výrobky jsou oceněné značkou Klasa.

Poznámka:

Recept k článku: Hurá do školy s pořádnou svačinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Cestujte po Česku za jídlem: Jiný kraj, jiný gastro zážitek

Konec léta nutně neznamená konec výletů a objevování zajímavých míst! Cestování po našich luzích a hájích a objevování krás české krajiny je stále oblíbenější a na závadu nebývá ani chladnější počasí. Pokud stejně jako my milujete kvalitní lokální potraviny, naplánujte svůj výlet tak, aby vám co nejvíc chutnal. Podívejte se, co naše kraje nabízí, a vyzkoušejte krajové speciality. Co kraj, to jiný gastronomický zážitek a jiný přístup k jídlu. Víte například, kde vyrábí hovězí podkovu? Jak chutná džem s temnoplodcem neboli arónií? Musíte do vesmíru, abyste sehnali KVĚTÁK – Aerospace F1, a až do Francie pro šnečí jatýrka? Nechte se inspirovat
a poznejte výrobky, které se pyšní značkou Regionální potravina, Klasa a Bio!

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy