REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvířátka z chleba – sladká i slaná varianta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaná i sladká varinata vrtipně připravených svačin pro vaše malé školáky. Překvapte své děti veselými svačinami nejen do školy, ale například i o víkendu.


Ingredience:
toustový chleba nebo jiný oblíbený chleba
lískooříšková pomazánka nebo tvaroh, žervé či máslo
banán, jahody, borůvky...
paprika, rajče, salátová okurka, olivy, hrášek...
mozzarella
mandle

Postup:

Sladká varianta

Toustový chleba namažte oblíbenou pomazánkou…

Opička či medvídek:

  1. Chleba namažte lískooříškovou pomazánkou
  2. Dvě kolečka banánu rozkrájejte na poloviny, abyste z nich vytvořili ouška a čumáček. Nezapomeňte na dvě borůvky pro oči.
  3. U medvídka postupujte obdobně, jen budete potřebovat tři kolečka banánu a tři borůvky.

Na lištičku:

  1. Chleba namažte žervé, horní čtvrtinu lískooříškovou pomazánkou dle obrázku.
  2. Z dvou koleček banánu a dvou borůvek vytvořte oči, z třetí borůvky udělejte čumáček.
  3. Jahodu rozpulte a použijte na ouška.

Na sovičku:

  1. Chleba namažte tvarohem.
  2. Šest menších jahod překrojte napůl a vytvořte z nich peří.
  3. Z dvou koleček banánu a dvou borůvek vyrobte oči.
  4. Mandle poslouží jako zobáček.

 

Slaná varianta

Krajíc chleba namažte oblíbenou pomazánkou…

Krab:

  1. Chleba namažte smetanovou pomazánkou.
  2. Rajče rozpulte, vydlabejte a rozřízněte v prostředku tak, aby utvořila klepýtka jako na obrázku.
  3. Ze dvou tenkých plátků ředkvičky a dvou oliv vyrobte oči, z tenkých proužků papriky pak udělejte pusu a spodní klepýtka.

Žába:

  1. Krajíc chleba rozpulte a namažte sýrovou pomazánkou smíchanou s několika rozmačkanými hrášky.
  2. Z rozpůleného kolečka salátové okurky udělejte nohy, z proužku papriky pusu.
  3. Oči vytvoříte ze dvou koleček mozarelly a rozpůlené olivy.
Doporučení:

Nevíte, jakou zvolit pomazánku? Zkuste termizovanou smetanovou pomazánku Křemilek, tvaroh nebo tradiční pomazánkové z Choceňské mlékárny, oba výrobky jsou oceněné značkou Klasa.

Poznámka:

Recept k článku: Hurá do školy s pořádnou svačinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy