REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žloutkové řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto upečené v troubě, pak naplněné náplní z pudinku, žloutků a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 glistového těsta - polotovar
100 grybízové zavařeniny
citonová poleva
Na krém:
80 gmoučkového cukru
40 gvanilkového pudinku
20 gmásla
10 gkusové želatiny
4 lžícerumu
1/2 sáčkuvanikového cukru
1/2 lmléka
3 ksžloutky

Postup:

1. Listové těsto rozdělíme na pomoučeném vále na obdélníky o síle asi 4 mm, nožem z něj nakrájíme pruhy široké asi 8 cm a dáme je na plech opláchnutý studenou vodou
2. Pruhy několikrát propíchneme vidličkou a v dobře vyhřáté troubě upečeme dorůžova
3. Polovinu upečeného a prochladlého těsta potřeme vyšší vrstvou žloutkového krému, druhou polovinu pruhů nakrájíme na řezy a položíme na krém, potřeme je chuťově výraznou zavařeninou a polijeme citronovou polevou
4. Řezy nakonec ostrým nožem dokrájíme.

Příprava krému:
1. Do hrnce s mlékem nasypeme pudinkový prášek a dobře rozšleháme
2. Přidáme cukr, máslo a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí
3. Hmotu odstavíme ze zdroje tepla a vešleháme žloutky, vanilkový cukr, želatinu (předem rozpuštěnou v malém množství studené vody), přilijeme rum a mícháme do vychladnutí.

Doporučení:

Recept na domácí listové těsto najdete zde: Listové těsto.

Poznámka:

Foto zdroj: www.milkparade.eu. Recept k článku: Milkparade.eu: Anketa o nejoblíbenější český zákusek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy