Salát z pečené řepy, mozzarelly, rukoly a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 g | předvařené vakuované řepy |
250 g | mozzarelly |
2 lžičky | čerstvého tymiánu |
2 lžičky | balzamikového octa |
2 lžíce | olivového oleje + na pokapání |
2 lžíce | medu |
1 hrst | dýňových semínek |
1 ks | sáčku rukoly |
nastrouhaná kůra z 1 citronu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Každou řepu nakrájíme na 4-6 dílků a dáme do mísy
2. V misce smícháme na jemno nasekaný tymián, balzamikový ocet, olivový olej, med a pak přidáme k nakrájené řepě
3. Promícháme, dobře osolíme i opepříme, přendáme na pečicí plech, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 25 minut, dokud není řepa lepkavá a lesklá
4. Pak mírně zchladlou řepu smícháme na kousky natrhanou mozzarellou, rukolou, na jemno nastrouhanou citronovou kůrou, na sucho opraženými dýňovými semínky, podle chuti osolíme, pokapeme olivovým olejem a podáváme.