REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zimní caprese

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z pečené řepy, mozzarelly, rukoly a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gpředvařené vakuované řepy
250 gmozzarelly
2 lžičkyčerstvého tymiánu
2 lžičkybalzamikového octa
2 lžíceolivového oleje + na pokapání
2 lžícemedu
1 hrstdýňových semínek
1 kssáčku rukoly
nastrouhaná kůra z 1 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Každou řepu nakrájíme na 4-6 dílků a dáme do mísy
2. V misce smícháme na jemno nasekaný tymián, balzamikový ocet, olivový olej, med a pak přidáme k nakrájené řepě
3. Promícháme, dobře osolíme i opepříme, přendáme na pečicí plech, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 25 minut, dokud není řepa lepkavá a lesklá
4. Pak mírně zchladlou řepu smícháme na kousky natrhanou mozzarellou, rukolou, na jemno nastrouhanou citronovou kůrou, na sucho opraženými dýňovými semínky, podle chuti osolíme, pokapeme olivovým olejem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy