REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žemlovka ze zbylých housek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant chutné žemlovky připravené ze zbylých housek a dalších ingrediencí.


Ingredience:
8 kszatvrdlých housek (nejlépe den starých)
6 ksjablek
3 ksvejce
7 lžicsušeného mléka
6 lžiccukru
2 lžícerozinek
150 gmásla
2 dlvody
sušená citrónová kůra
mletá skořice
špetka soli

Postup:

1. Housky a omytá a okapaná jablka zbavená jadřinců nakrájíme na plátky
2. Vejce rozšleháme se solí, přidáme k nim sušené mléko, vodu a lžíci cukru
3. Připravené housky namáčíme ve vaječném těstíčku a vyložíme jimi v jedené vrstvě zapékací misku důkladně vymazanou máslem
4. Na housky rozprostřeme vrstvu jablek, ty posypeme cukrem, rozinkami, trochou skořice a citrónové kůry
5. Další vrstvu vyskládáme z máčených housek a pak vytvoříme vrstvu z jablek
6. Poslední vrstvu by měly tvořit housky, které zalijeme zbylým těstíčkem a poklademe vločkami z másla
7. Žemlovku pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy