REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelný salát s hrozny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborný salát nejen k pečenému masu, ale hodí se i k bramborovým opečenkám, smaženým nočkům, slaným plněným palačinkám apod.


Ingredience:
500 gčerveného zelí
10 gkmínu
4 lžíceoleje
4 lžíceocta
4 kskyselá jeblka
1 kshrozen vína
1 kscitrónu
voda
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Červené zelí jemně nakrouháme a podusíme s octem, kmínem a polovinou oleje s trochou vody skoro doměkka
2. Podušené zelí necháme prochladnout, pak dáme na mísu
3. K zelí přidáme loupaná, na tenké nudličky nakrouhaná jablka a zrnka opraného vína
4. Promícháme se solí a trochou cukru, okořeníme pepřem, okyselíme citronovou šťávou a nakonec přidáme zbylý olej.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy