REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelný nákyp s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečený nákyp ze zelí, uzeného masa a dalších ingrediencí.


Ingredience:
150 mlmléka
200 guzeného masa
30 ghladké mouky
30 gmásla
2 ksvajec
1 ksmenší hlávky zelí
strouhaný muškátový oříšek
strouhanka na formu
máslo na formu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Zelí rozpůlíme, vykrojíme košťál, nakrájíme na nudličky, spaříme horkou vodou a necháme okapat
2. Mezitím vytvoříme z másla a mouky světlou jíšku, přilijeme mléko, vymícháme do husté kaše (bešamel), osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem, přidáme žloutky a našleháme dohladka
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s nadrobno nakrájeným uzeným masem lehce vmícháme do základní omáčky
4. Nakonec přidáme spařené zelí, promícháme, vložíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, dáme do vyhřáté trouby a při 180 °C zapečeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy