Závitky ze zelných listů plněné plátky šunky a banánem, servírované s omáčkou z bílého vína, vývaru, rybízového džemu a smetanového sýru žervé.
Ingredience:
1 ks | menší hlávka červeného zelí |
8 ks | plátků šunky |
4 ks | banánu |
80 g | smetanového sýra žervé |
150 ml | vývaru z kostky |
150 ml | bílého vína |
3 lžíce | rybízového džemu |
3 lžíce | octa |
2 lžíce | smetany |
provázek na pečení | |
alobal | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Zelí si očistíme, rozebereme na jednotlivé listy a opláchneme
2. Zelné listy vložíme do vroucí osolené vody, kam přidáme ještě 2 lžíce octa, listy povaříme 7 minut, poté scedíme a necháme okapat
3. Připravíme si 8 velkých listů, z kterých jsme odkrojili žebra, na velké listy dáme ještě 2 menší zelné listy, poklademe plátkem šunky, polovinou banánu lehce osolíme a opepříme, pevně zavineme a svážeme provázkem na pečení, skládáme do zapékací misky 4. Připravíme si zálivku smícháním červeného vína, vývaru a lžíce octa a nalijeme na závitky, vršek zapékací misky zabalíme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 160°C, dusíme 1 hodinu do měkka
5. Když máme závitky hotové, slijeme vydušenou šťávu do malého hrnce, přidáme rybízový džem a na mírném ohni mícháme, dokud se džem nerozpustí, poté stáhneme z plotýnky a vmícháme sýr rozmíchaný se smetanou, dochutíme špetkou pepře a solí
6. Závitky podáváme polité šťávou s vařenými brambory.