REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelné závitky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masovou směsí s rýží naplněné spařené listy zelí, zatočené do závitků, zapečené v troubě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gvepřového masa
200 gpodušené rýže
1 hrnekzeleninové směsi (fazolky, hrášek, mrkev, kukuřice ...)
250 mlzeleninového vývaru
2 lžíceoleje
8 ksvětších zelných listů
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Nadrobno pokrájené vepřové maso orestujeme zprudka na dobře rozehřátém oleji
2. Přisypeme zeleninu a společně s masem ji podusíme doměkka
3. Připravenou masovou směs smícháme s podušenou rýží, dochutíme solí a pepřem
4. Zelné listy spaříme; povaříme je si 5 minut ve vroucí osolené vodě, silné stonky seřízneme nebo jemně naklepeme paličkou
5. Na rozprostřené zelné listy naneseme nádivku, smotáme do tvaru závitků a převážeme nití
6. Závitky naskládáme do vymazaného pekáčku nebo hrnce, potřeme je olejem, podlijeme zeleninovým vývarem a asi 20 minut zapečeme v trouby vyhřáté na 200 °C.

Doporučení:

Směs můžeme různě obměňovat. Skvělé je použít mleté maso, s vejcem, solí a podušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy