Špízy připravené z papriky, cibule, žampionů a hroznového vína, podávané se sýrovým přelivem.
Ingredience:
100 g | čerstvých barevných paprik |
100 g | menších žampionů |
30 g | hroznového vína |
1 ks | cibule |
olej na potření | |
sůl | |
Na omáčku: | |
3 pestíky | šafránu |
50 g | nízkotučného eidamu |
2 dl | smetany na vaření |
mletý bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli i očištěnou papriku nakrájíme na menší kousky a potom je společně s oloupanými žampiony a hroznovým vínem napichujeme střídavě na špíz
2. Pak osolíme, potřeme olejem, zabalíme do alobalu, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 20 minut
3. V kastrůlku svaříme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme 3 pestíky šafránu, vmícháme na jemno nastrouhaný sýr a vaříme tak dlouho, dokud se sýr ve smetaně zcela nerozpustí
4. Propečené špízy rozdělíme na talíře, přidáme vařené brambory a přelijeme horkou sýrovou omáčkou.
Žampiony ani hroznové víno nepřekrajujte, aby ze špízů během pečení nespadly.
Poznámka:Pokud máte raději zeleninu trochu ožehnutou, nebalte špízy do alobalu, ale vložte je na mřížku pod gril.