REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový špíz se sýrovým přelivem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy připravené z papriky, cibule, žampionů a hroznového vína, podávané se sýrovým přelivem.


Ingredience:
100 gčerstvých barevných paprik
100 gmenších žampionů
30 ghroznového vína
1 kscibule
olej na potření
sůl
Na omáčku:
3 pestíkyšafránu
50 gnízkotučného eidamu
2 dlsmetany na vaření
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli i očištěnou papriku nakrájíme na menší kousky a potom je společně s oloupanými žampiony a hroznovým vínem napichujeme střídavě na špíz
2. Pak osolíme, potřeme olejem, zabalíme do alobalu, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 20 minut
3. V kastrůlku svaříme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme 3 pestíky šafránu, vmícháme na jemno nastrouhaný sýr a vaříme tak dlouho, dokud se sýr ve smetaně zcela nerozpustí
4. Propečené špízy rozdělíme na talíře, přidáme vařené brambory a přelijeme horkou sýrovou omáčkou.

Doporučení:

Žampiony ani hroznové víno nepřekrajujte, aby ze špízů během pečení nespadly.

Poznámka:

Pokud máte raději zeleninu trochu ožehnutou, nebalte špízy do alobalu, ale vložte je na mřížku pod gril.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy