REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový nákyp s vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařená zelenina smíchaná s vepřovým masem ve vlastní šťávě, přelitá omáčkou se sýrem, zapečená.


Ingredience:
330 gvepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva)
300 g očištěného květáku
200 g mrkve
200 g kapusty
50 g hrášku
50 g tvrdého strouhaného sýra
30 g hladké mouky
3 dlmléka
2 ksžloutků
voda
sůl

Postup:

1. Vepřové maso vyndáme z konzervy, sádlo oddělíme a maso nakrájíme na menší kousky
2. Očištěný květák a mrkev dáme vařit do osolené vody, za chvíli přidáme hrášek, na menší kousky nakrájenou kapustu, uvaříme vše téměř doměkka, scedíme a nechámeokapat
3. Uvařený květák rozebereme na růžičky, mrkev a kapustu nakrájíme na malé kousky
4. Z části sádla z konzervy a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a trochou vývaru ze zeleniny, rozšleháme a povaříme v hustou omáčku
5. Zeleninu promícháme s připraveným masem, dáme do pekáčku vymaštěného zbylým sádlem z konzervy, zalijeme omáčkou, smíchanou se žloutky, strouhaným sýrem a zapečeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené. Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy