REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vločky s mraženou zeleninou a vejci.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
400 gmražené zeleninové směsi
100 gvloček (pohanky)
80 gmásla
50 gstrouhanky
2 ksvajec
1 lžičkakoření na mletá masa
petrželová nať
sůl

Postup:

1. Vločky vsypeme do vařící vody a pod pokličkou dusíme doměkka
2. Po 15 minutách vypneme a necháme dojít
3. Pokud máme vody mnoho, nasypeme vločky na síto
4. K měkkým vločkám přidáme mraženou zeleninu, žloutky, koření dle chuti, polovinu másla a strouhanky
5. Vše promícháme a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků (bílky vyšleháme metličkou nebo elektrickým šlehačem), vlijeme do formy vymaštěné máslem a vysypané strouhankou
6. Pečeme (180 °C) dozlatova nejméně půl hodiny
7. Podáváme sypané nadrobno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Příloha: Dušené brambory a bešamelová omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy