Vločky s mraženou zeleninou a vejci.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
400 g | mražené zeleninové směsi |
100 g | vloček (pohanky) |
80 g | másla |
50 g | strouhanky |
2 ks | vajec |
1 lžička | koření na mletá masa |
petrželová nať | |
sůl |
Postup:
1. Vločky vsypeme do vařící vody a pod pokličkou dusíme doměkka
2. Po 15 minutách vypneme a necháme dojít
3. Pokud máme vody mnoho, nasypeme vločky na síto
4. K měkkým vločkám přidáme mraženou zeleninu, žloutky, koření dle chuti, polovinu másla a strouhanky
5. Vše promícháme a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků (bílky vyšleháme metličkou nebo elektrickým šlehačem), vlijeme do formy vymaštěné máslem a vysypané strouhankou
6. Pečeme (180 °C) dozlatova nejméně půl hodiny
7. Podáváme sypané nadrobno nasekanou petrželkou.
Příloha: Dušené brambory a bešamelová omáčka.