Pyré z brambor, mrkve, mléka a anglické slaniny s vejci.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
600 g | brambor |
400 g | mrkve |
120 g | anglické slaniny |
250 ml | mléka |
8 ks | vajec |
1 hrst | čerstvé petrželky |
mletý pepř | |
máslo na vymazání | |
červená cibule a petrželová nať na ozdobu | |
sůl |
Postup:
1. Mrkev dobře očistíme, omyjeme a v mírně osolené vodě ji vcelku uvaříme doměkka
2. Po vychladnutí nahrubo nastrouháme
3. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je, zalijeme vlažným mlékem a klasicky rozšťoucháme na kaši
4. Do bramborové kaše vmícháme nastrouhanou mrkev, tenké plátky anglické slaniny a nadrobno nasekanou petrželku
5. Osolíme, opepříme a rozdělíme do 4 máslem vymazaných zapékacích misek
6. Na povrchu kaše v každé misce uděláme dva důlky, do kterých vyklepneme vejce
7. Dáme do trouby a pyré zapékáme při 180 °C, dokud vejce neztuhnou.