REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové pyré zapečené s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pyré z brambor, mrkve, mléka a anglické slaniny s vejci.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
600 gbrambor
400 gmrkve
120 ganglické slaniny
250 mlmléka
8 ksvajec
1 hrstčerstvé petrželky
mletý pepř
máslo na vymazání
červená cibule a petrželová nať na ozdobu
sůl

Postup:

1. Mrkev dobře očistíme, omyjeme a v mírně osolené vodě ji vcelku uvaříme doměkka
2. Po vychladnutí nahrubo nastrouháme
3. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je, zalijeme vlažným mlékem a klasicky rozšťoucháme na kaši
4. Do bramborové kaše vmícháme nastrouhanou mrkev, tenké plátky anglické slaniny a nadrobno nasekanou petrželku
5. Osolíme, opepříme a rozdělíme do 4 máslem vymazaných zapékacích misek
6. Na povrchu kaše v každé misce uděláme dva důlky, do kterých vyklepneme vejce
7. Dáme do trouby a pyré zapékáme při 180 °C, dokud vejce neztuhnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy