REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelné závitky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelné závitky baplněné šunkou a tvrdým sýrem, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
8 kslistů hlávkového zelí
8 ksplátků šunky
8 ksplátků tvrdého sýra
olej na smažení
Na obalení:
2 lžícehladké mouky
4 lžícestrouhanky
1 ksvejce
špetka soli

Postup:

1. Listy zelí oloupeme, povaříme ve vroucí osolené vodě doměkka (asi 5 minut), silné stonky seřízneme nebo zlehka naklepeme
2. Na plátky listu položíme plátek šunky i sýra a každý naplněný list smotáme do závitku
3. Obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaném vejci se špetkou solí a nakonec ve strouhance
4. Dáme do rozehřátého oleje a smažíme zvolna ze všech stran dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy