Povařené bílé zelí rozemleté společně s vepřovou kýtou, promíchané s vejcem, strouhankou, česnekem a kořením, obalené v trojobalu a usmažené na rozehřátém oleji dorůžova.
Ingredience:
350 g | bílého zelí |
200 g | vepřové kýty |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | vajec |
2 lžíce | hrubé mouky |
2 lžíce | mléka |
olej na smažení | |
hladká mouka | |
strouhanka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Zelí si očistíme, rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a povaříme, poté scedíme a necháme okapat
2. Okapané zelí s vepřovým masem rozemeleme na masovém strojku na jemno
3. Do rozemleté směsi přidáme mouku, prolisovaný česnek, 1 vejce, pepř a sůl, dle potřeby zahustíme strouhankou
4. Ze směsi vytvarujeme malé karbanátky, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance
5. Obalené karbanátky smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dorůžova
6. Smažené karbanátky servírujeme teplé například s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.