REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelné karbanátky s vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené bílé zelí rozemleté společně s vepřovou kýtou, promíchané s vejcem, strouhankou, česnekem a kořením, obalené v trojobalu a usmažené na rozehřátém oleji dorůžova.


Ingredience:
350 gbílého zelí
200 gvepřové kýty
2 ksstroužky česneku
2 ksvajec
2 lžícehrubé mouky
2 lžícemléka
olej na smažení
hladká mouka
strouhanka
pepř
sůl

Postup:

1. Zelí si očistíme, rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a povaříme, poté scedíme a necháme okapat
2. Okapané zelí s vepřovým masem rozemeleme na masovém strojku na jemno
3. Do rozemleté směsi přidáme mouku, prolisovaný česnek, 1 vejce, pepř a sůl, dle potřeby zahustíme strouhankou
4. Ze směsi vytvarujeme malé karbanátky, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance
5. Obalené karbanátky smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dorůžova
6. Smažené karbanátky servírujeme teplé například s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy