Karbanátky z červeného zelí, cibule, vařených brambor, petrželky a vejce, usmažené v pánvi na oleji a másle dozlatova.
Ingredience:
550 g | vařených brambor |
350 g | čerstvého červeného zelí |
30 g | másla |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
60 ml | olivového oleje |
1 lžíce | nasekané petrželky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ve velké pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme 1 lžíci oleje spolu s 10 g másla, přidáme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a za občasného promíchání ji 10 minut opékáme dozlatova
2. Vmícháme na jemno nastrouhané červené zelí, opékáme asi 8 minut, pak přiklopíme, necháme ještě dalších 8 minut dusit, aby zelí změklo, potom osolíme, opepříme a necháme zchladnout
3. Dáme do mísy, přidáme uvařené rozmačkané brambory, vejce, na drobno nasekanou petrželku, dochutíme solí, promícháme a ze směsi vytvarujeme 8 karbanátků
4. Karbanátky osmažíme z obou stran dozlatova na zbylém rozehřátém oleji a másle.