Čevabčiči z nastrouhaného červeného zelí, mrkve, mouky, vajec a dalších ingrediencí, obalené ve strouhance a usmažené dozlatova.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
250 g | strouhanky |
200 g | uzeného sýra |
10 ks | stroužků česneku |
2 ks | vajec |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1/2 ks | malé hlávky červeného zelí |
koření do mletých mas | |
mletý pepř | |
majoránka | |
olej na smažení | |
sůl | |
Na pikantní jogurt: | |
1 ks | bílého jogurtu |
1 ks | sterilované okurky |
1 ks | kapie |
1 ks | cibule |
salátové koření |
Postup:
1. Do mísy nastrouháme na jemno červené zelí a očištěnou mrkev
2. Přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané utřené stroužky česneku, strouhanku, rozklepnutá vejce, hladkou mouku, na jemno nastrouhaný uzený sýr, mletý pepř, koření do mletých mas, sůl, majoránku a vše dobře promícháme 3. Vytvarujeme malé válečky (podle potřeby zahustíme strouhankou), obalíme ve strouhance a smažíme ze všech stran na rozehřátém oleji dozlatova
4. Na pikantní jogurt v misce smícháme bílý jogurt s očištěnou na jemno nasekanou kapii, oloupanou na drobno nakrájenou cibulí, na jemno nakrájenou sterilovanou okurkou a ochutíme salátovým kořením
4. Čevabčiči podáváme s vařenými bramborami a pikantním jogurtem.