REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninou nastavené mleté vepřové maso, ochucené kořením, obalené v trojobalu a usmažené jako mletý řízek.


Ingredience:
200 gmletého vepřového masa
2 ksstředně velké mrkve
1 kskedlubny
1/2 kskapusty
1/2 kskvětáku
pepř
olej
Na obalení:
strouhanka, vejce a hladká mouka
sůl

Postup:

1. Zeleninu uvaříme do poloměkka v mírně osolené vodě
2. Studenou a okapanou zeleninu nasekáme na jemno nožem, přidáme mleté maso, strouhanku, vejce sůl a pepř, vše dobře promícháme
3. Ze směsi tvoříme placičky, které obalíme v klasickém trojobal, tedy v mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a nakonec ve strouhance
4. Smažíme v prozehřátém oleji z obou stran.

Doporučení:

Podáváme z bramborovou kaší nebo bramborem a tatarskou omáčkou. Jedná se o starý recept, který může mít různé obměny. Použijte zeleninu, co máte rádi, která vám nechutná, vynechte.

Poznámka:

Recept i s fotkou nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy