REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový hamburger

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky usmaženého eidamu nebo tofu, obložené spolu se zeleninou v celozrnné housce.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kscelozrnné housky
2 ksplátky eidamu nebo tofu
1 ksrajčete
1 ksvejce
1/2 kscibule
3 lžícezakysané smetany
2 lžícejogurtového dresinku
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžičkalučiny
1 hrstřeřichy
několik lístků salátu
sójová omáčka
strouhanka
pepř
sůl

Postup:

1. Obě housky rozpůlíme a na sucho opečeme
2. Rozříznuté části potřeme jogurtovým dresinkem
3. Rajče nakrájíme na plátky, kterými housku spolu s listy salátu obložíme
4. Ušleháme vajíčko se strouhankou, osolíme a obalíme v něm plátky sýra nebo tofu, rychle je opečeme na rozpáleném tuku
5. Sýr položíme na plátky rajčete, cibuli nakrájíme na kolečka a ozdobíme jimi sýr, nakonec posypme řeřichou
6. Zakysanou smetanu umícháme dohladka s několika kapkami sójové omáčky, hořčicí, pepřem a solí, touto hmotou polijeme pokladené housky, zaklopíme je a ihned podáváme.

Poznámka:

Na osobu asi 570 kalorií.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy