Plátky usmaženého eidamu nebo tofu, obložené spolu se zeleninou v celozrnné housce.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
2 ks | celozrnné housky |
2 ks | plátky eidamu nebo tofu |
1 ks | rajčete |
1 ks | vejce |
1/2 ks | cibule |
3 lžíce | zakysané smetany |
2 lžíce | jogurtového dresinku |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
1 lžička | lučiny |
1 hrst | řeřichy |
několik lístků salátu | |
sójová omáčka | |
strouhanka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Obě housky rozpůlíme a na sucho opečeme
2. Rozříznuté části potřeme jogurtovým dresinkem
3. Rajče nakrájíme na plátky, kterými housku spolu s listy salátu obložíme
4. Ušleháme vajíčko se strouhankou, osolíme a obalíme v něm plátky sýra nebo tofu, rychle je opečeme na rozpáleném tuku
5. Sýr položíme na plátky rajčete, cibuli nakrájíme na kolečka a ozdobíme jimi sýr, nakonec posypme řeřichou
6. Zakysanou smetanu umícháme dohladka s několika kapkami sójové omáčky, hořčicí, pepřem a solí, touto hmotou polijeme pokladené housky, zaklopíme je a ihned podáváme.
Na osobu asi 570 kalorií.