REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové řízky s vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucená vařená zelenina smíchaná s vepřovým masem ve vlastní šťávě, vytvarovaná do menších řízečků, obalená v trojobalu a umažená dozlatova.


Ingredience:
200 g vepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva)
150 g kedluben
120 g mrkve
100 gkapusty
100 ghrášku
3 lžícestrouhanky
1 lžícehrubé mouky
2 ksvajec
muškátový květ
mletý pepř
olej na smažení
voda
sůl
Na obalení:
50 g hladké miouky
3 lžícemléka
1 ksvejce
strouhanka

Postup:

1. Z vychlazené konzervy oddělíme sádlo a maso nakrájíme na menší kousky
2. Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyndáme ji, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky
3. Pak přidáme k zelenině maso, rozklepnutá vejce, hrubou mouku, strouhanku, mletý pepř, strouhaný muškátový květ, sůl a vše dobře promícháme
4. Ze směsi vytvarujeme 8 menších řízků, které obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném v mléce, strouhance a usmažíme po obou stranách dozlatova na rozehřátém oleji a sádle z konzervy.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a kompotem nebo s opečenými brambory a kečupem.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy