REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninovo-jáhlové karbanátky s chia

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené jáhly promíchané spolu s kapustou a nastrouhanou mrkví, usmažené pěkně dozlatova ve tvaru karbanátek.


Ingredience:
300 gkapusty
1/2 hrnku (o objemu 250 ml)jáhel
2 lžícechia semínek
2 ksmrkve
2 ksvejce
olej nebo sádlo nasmažení
strouhanka dle potřeby
pepř
sůl

Postup:
  1. Jáhly propláchneme důkladně vroucí vodou a v osolené vodě (poměr 1:3), pak je uvaříme doměkka cca 15 minut, necháme okapat a vychladnou v sítku
  2. Kapustu nakrájíme nadrobno, mrkev nastouháme na slzičkovém struhadle a v osolené vodě vaříme 7 minut, dáme do sítka, necháme okapat a vychladnout
  3. Jáhly, kapustu, mrkev a ostaní ingredience v míse promícháme, osolíme a opepříme, dle potřeby dosypeme strouhanku a pozvolna smažíme v pánvi na tuku, z obou staran, dozlatava.
Doporučení:

Podáváme s třeba s tzatziky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka textu i fotografií Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy