Uvařené jáhly promíchané spolu s kapustou a nastrouhanou mrkví, usmažené pěkně dozlatova ve tvaru karbanátek.
Ingredience:
300 g | kapusty |
1/2 hrnku (o objemu 250 ml) | jáhel |
2 lžíce | chia semínek |
2 ks | mrkve |
2 ks | vejce |
olej nebo sádlo nasmažení | |
strouhanka dle potřeby | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Jáhly propláchneme důkladně vroucí vodou a v osolené vodě (poměr 1:3), pak je uvaříme doměkka cca 15 minut, necháme okapat a vychladnou v sítku
- Kapustu nakrájíme nadrobno, mrkev nastouháme na slzičkovém struhadle a v osolené vodě vaříme 7 minut, dáme do sítka, necháme okapat a vychladnout
- Jáhly, kapustu, mrkev a ostaní ingredience v míse promícháme, osolíme a opepříme, dle potřeby dosypeme strouhanku a pozvolna smažíme v pánvi na tuku, z obou staran, dozlatava.
Podáváme s třeba s tzatziky.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka textu i fotografií Naďa Indruchová