REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z nastrouhané zeleniny, usmažené dozlatova ve tvaru placiček.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
6 ksbrambor
2 ksmrkve
2 ksvejce
1 ksmalé konzervy kukuřice
1 ksstroužku česneku
1 ksmalé cukety
hladká mouka
mletý černý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, mrkev oškrábeme, cuketu omyjeme, česnek oloupeme a prolisujeme
2. Zeleninu nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu, promícháme s vejci a hladkou moukou, připravíme hustší těsto, jako na bramboráky
3. Do těsta přidáme prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme pepřem a necháme 10 minut odstát, kukuřici slijeme a přimícháme do těsta
4. Sběračkou tvarujeme placičky, které opékáme na dobře rozehřátém oleji, z obou stran, dozlatova
5. Placičky klademe na papírové ručníky, nejlépe do vyhřáté trouby, aby nevychladly.

Doporučení:

Do těsta můžeme přimíchat i na jemno nakrájenou jarní cibulku nebo kousek celeru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy