REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové lívance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená zelenina smíchaná se sýrem, vejcem a petrželkou, osmažená na oleji ve tvaru lívanců.


Ingredience:
3 kávové hrnkypokrájené míchané zeleniny (mrkev, květák, hrášek, kapusta)
80 gnastrouhaného tvrdého sýra
3 ksvejce
1 ksmenší cibule
1 lžícemásla
1 lžičkahladké mouky
zelená petrželka
olej na smažení
pepř
sůl

Postup:

1. Pokrájenou cibuli zpěníme na másle a přidáme k ní nadrobno pokrájenou zeleninu
2. Směs nepatrně ochutíme pepřem, osolíme a dusíme téměř doměkka
3. Podušenou zeleninu zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a ještě chvíli podusíme, necháme vychladnout
4. Do vychladlé zeleninové směsi přidáme nastrouhaný sýr, vidličkou rozšlehaná vejce a usekanou zelenou petrželku
5. Lívance pečeme z obou stran dorůžova na olejem vymaštěné pánvi.

Doporučení:

K zeleninovým lívancům servírujeme hlávkový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy