REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová směs s vaječnými nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajčata, lilek, zelené fazolky, cibule, česnek a provensálské bylinky krátce restované a servírované s vaječnými nudlemi.


Ingredience:
250 gfazolových lusků
10 kskoktejlových rajčátek
2 ksčervené cibule
1 ksstroužku česneku
1 ksmalého lilku
4 lžícesterilované kukuřice
provensálské bylinky
olivový olej
sůl
A dále:
uvařené vaječné nudle

Postup:

1. Lusky uvaříme do poloměkka, prolijeme studenou vodou a scedíme
2. Na olivovém oleji opečeme na centimetr nakrájená kolečka lilku dočervena a dáme na stranu
3. Na stejnou pánev přidáme cibuli, opečeme dozlatova, pak prolisovaný česnek, po půlminutce spařená a oloupaná rajčata, potom patnáct minut podusíme
4. Osolíme, přidáme provensálské bylinky, opečený lilek, kukuřici a fazolové lusky
5. Opatrně promícháme, ještě dvě minutky necháme na plotně, aby se spojily chutě a podáváme s vaječnými nudlemi, které zakápneme na talíři olivovým olejem, a nastrouhaným balkánským sýrem (nebo fetou).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy