Na másle zpěněná nakrájená cibule restovaná s nakrájenou mrkví a hráškem, to vše podušené do měkka. Nakonec smíchaná s čerstvou nasekanou petrželkou a uvařenou rýží.
Ingredience:
500 g | vařené rýže |
100 g | mraženého hrášku |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 ks | větší mrkve |
1 ks | cibule |
Postup:
1. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli
2. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a mražený hrášek
3. Zeleninu dusíme do měkka
4. Podušenou směs a čerstvou nasekanou petrželku promícháme s uvařenou rýží a podáváme jako přílohu.
Zeleninová rýže se podává jako příloha k masitým pokrmům, výborná a chutná je též kombinace kukuřice, červená paprika, která barevně i lahodí oku.