REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařená rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na vaření rýže.


Ingredience:
250 grýže
2,5 lvody
sůl

Postup:

1. Rýži nejdříve dobře propláchneme v teplé vodě (tím ji zbavíme nečistot, škrobu a nebude po uvaření lepkavá)
2. Studenou vodu osolíme, přivedeme do varu a přidáme rýži
3. Zamícháme a na mírném plameni pod pokličkou vaříme doměkka (asi 25 minut, záleží na druhu rýže)
4. Rýži zcedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
5. Pokud rýži podáváme jako přílohu, prohřejeme ji na trošce másla.

Doporučení:

Aby rýže měla lepší chuť dáme do vody oloupanou, celou cibuli, do které zapíchneme asi 4 hřebíčky. Rýži vaříme ve větším kastrolu, kvůli zvětšení jejího objemu.

Poznámka:

Během vaření rýži nemícháme, mohla by se připálit, protože mícháním se na dně usazují škroby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy