REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová polévka s parmazánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z jarní zeleniny, česneku, koření a vařené rýže, servírovaná posypaná nastrouhaným parmazánem.


Ingredience:
350 gjarní mražené zeleniny
250 guvařené rýže
80 gstrouhaného parmazánu
2 ksstroužků česneku
1 ksbobkového listu
9 dldrůbežího vývaru
1 dlbílého vína
1 lžíceolivového oleje
mletý pepř
tymián
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme oloupané na drobno nasekané stroužky česneku, přidáme mírně rozmraženou odkapanou zeleninu, zalijeme bílým vínem a vývarem
2. Polévkový základ okořeníme tymiánem, bobkovým listem, pak přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut
3. Ochutíme solí, pepřem, vmícháme uvařenou rýži a odstavíme z tepla
4. Hotovou polévku rozdělíme do misek a posypeme strouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy