REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato polévka je vhodná i pro pacienty trpící infekční žloutenkou.


Ingredience:
30 gkvětáku
30 gmrkve
20 gceleru
10 ghladké mouky
10 gmásla
1/2 dlmléka
petrželka
voda (netučný vývar z masa nebo kostí)

Postup:

1. Očištěnou, rozkrájenou zeleninu povaříme v osolené vodě (můžeme použít netučný vývar z masa nebo kostí)
2. Mouku opražíme na sucho, zředíme ji vodou, přidáme k zelenině a dobře povaříme
3. Hotovou polévku zjemníme mlékem a kouskem čerstvého másla
4. Nakonec ji okořeníme sekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy