REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vločková polévka s květákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka vhodná také pro nemocné infekční žloutenkou.


Ingredience:
40 govesných vloček
30 gkvětáku
30 gmrkve
10 gmásla
1 dlmléka
voda (netučný vývar z kostí nebo masa)

Postup:

1. Ovesné vločky uvaříme v osolené vodě a rozmixujeme je nebo prolisujeme
2. Zeleninu očistíme, rozkrájíme a uvaříme ve vodě (nebo netučném vývaru z kostí)
3. K měkké zelenině přidáme rozmixované ovesné vločky a ještě krátce povaříme
4. Hotovou polévku zjemníme mlékem s čerstvým máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy