REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová paštika se žervé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paštika připravená ze sýra žervé, lučiny, karotky, brokolice a dalších ingrediencí.


Ingredience:
300 gžervé
60 glučiny
4 ksvětší růžice brokolice
3 ksplátků želatiny
2 kssnítků estragonu
1 kskarotky
1/2 kscitronu
3 lžícesmetany 12 %
voda
sůl

Postup:

1. Brokolici propláchneme, překrájíme na malé růžičky, dáme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka, zprudka zchladíme studenou vodou a necháme okapat
2. Pak do vroucí osolené vody dáme oloupanou, podélně rozkrojenou karotku, uvaříme doměkka, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky
3. Želatinu namočíme do studené vody, necháme nabobtnat, vymačkáme, vložíme do skleněné misky, zakryjeme fólií a rozpustíme v mikrovlnné troubě
4. V misce smícháme žervé s lučinou i smetanou, přimícháme ještě teplou karotku a brokolici, vmícháme rozpuštěnou želatinu, přidáme na jemno nakrájený estragon, špetku citronové kůry, podle chuti trochu citronové šťávy a osolíme
5. Hotovou směs dáme do formy vyložené mikrotenovou fólií a dáme do ledničky na 4 hodiny tuhnout, před podáváním ji opatrně rozbalíme a nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Hodí se k pečivu, do pomazánek a nádivek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy