Hořčice vyrobená ze zelených rajčat, hlávkového zelí, celeru, paprik, feferonek, cibule, hořčičných semínek, cukru a octa. Je výborná k pečeným masům, ale též k minutkám a smaženým pokrmům.
Ingredience:
1 kg | zelených rajčat |
500 g | hlávkového zelí |
180 g | cukru |
8 ks | menších feferonek |
6 ks | větších červených paprik |
2 ks | cibule |
1 ks | většího celeru |
2 lžíce | hořčičných semínek |
1 lžíce | soli |
1/4 l | octa 8 % |
Postup:
1. Rajčata, zelí, celer, feferonky, papriky a cibuli rozemeleme na masovém strojku na jemnou hmotu
2. Přidáme sůl, rozemleté hořčičné semínko a cukr, vše podusíme 20 minut na mírném zdroji tepla
3. V této fázi nalijeme do rozvařené hmoty ocet a vaříme dalších 5 minut
4. Ještě teplé plníme do vymytých sklenic, dobře zavíčkujeme, ale nesterilujeme, skladujeme na studeném místě.
Chceme-li hořčici uchovat po celý rok, postupujeme takto: horkou směs naplníme do čistých vymytých a napařených sklenic, zavíčkujeme a sklenice otočíme dnem vzhůru, takto je necháme vychladnout.