REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová hořčice II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hořčice vyrobená ze zelených rajčat, hlávkového zelí, celeru, paprik, feferonek, cibule, hořčičných semínek, cukru a octa. Je výborná k pečeným masům, ale též k minutkám a smaženým pokrmům.


Ingredience:
1 kgzelených rajčat
500 ghlávkového zelí
180 gcukru
8 ksmenších feferonek
6 ksvětších červených paprik
2 kscibule
1 ksvětšího celeru
2 lžícehořčičných semínek
1 lžícesoli
1/4 locta 8 %

Postup:

1. Rajčata, zelí, celer, feferonky, papriky a cibuli rozemeleme na masovém strojku na jemnou hmotu
2. Přidáme sůl, rozemleté hořčičné semínko a cukr, vše podusíme 20 minut na mírném zdroji tepla
3. V této fázi nalijeme do rozvařené hmoty ocet a vaříme dalších 5 minut
4. Ještě teplé plníme do vymytých sklenic, dobře zavíčkujeme, ale nesterilujeme, skladujeme na studeném místě.

Doporučení:

Chceme-li hořčici uchovat po celý rok, postupujeme takto: horkou směs naplníme do čistých vymytých a napařených sklenic, zavíčkujeme a sklenice otočíme dnem vzhůru, takto je necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy