REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelené pesto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pesto je vynikající k dochucení pokrmů, především těstovin.


Ingredience:
1 svazekčerstvé bazalky
8 lžicpodrcených piniových jader (můžeme nahradit vlašskými ořechy)
6 lžicnastrouhaného parmezánu
4 lžícecitrónové šťávy
2 lžíceolivového oleje
4 ksstroužky česneku

Postup:

1. V hmoždíři rozdrtíme, případně v mixéru umixujeme svazek čerstvé bazalky, podrcená piniová jádra a prolisované stroužky česneku
2. Vmícháme nastrouhaný parmezán, citrónovou šťávu a olivový olej
3. Pestem dochucujeme především vařené těstoviny.

Doporučení:

Pesto vydrží v lednici i několik týdnů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy