REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelená studená omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme k vařenému květáku, nebo brokolici, rybě, kuřeti, nebo touto omáčkou můžeme přelít vařené brambory. Lze ji také použít jako zálivka na saláty z čerstvé zeleniny.


Ingredience:
100 gbílého jogurtu nebo zakysané smetany
100 gmajonézy
2 lžíceestragonu
1 lžícecitronové šťávy
1 lžícemeduňky
1 lžícepažitky
1 lžícekopru
1 ksvařeného vejce
pepř
sůl

Postup:

1. V misce ušleháme majonézu se smetanou či jogurtem
2. Přidáme nastrouhané vejce, všechny jemně rozsekané bylinky, ochutíme citronovou šťávou, osolíme opepříme
3. Omáčku necháme v lednici vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy