REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zdivočelý květák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený květák, orestovaný s anglickou slaninou a cibulí, dochucený chilli papričkami a kari kořením.


Ingredience:
1 ksstředně velkého květáku
1 kscibule
3 ksvajíček
3 ksstroužků česneku
3 kschilli papriček
200 ganglické slaniny
0,1 loleje
1 lžícesójové omáčky
mletý černý pepř
mletá červená paprika
sůl

Postup:

1. Květák dáme na 10 minut vařit do mírně osolené vody
2. Na troše oleje orestujeme na plátky pokrájenou cibuli, na kostky pokrájenou anglickou slaninu a uvařený, okapaný květák
3. Dochutíme kari kořením, mletým pepřem, přidáme chilli papričky, vajíčka, rozetřený česnek a na konec přikápneme pár kapek sójové omáčky
4. Vše mícháme do zhoustnutí vajíček, dochutíme mletým pepřem, červenou paprikou a dle chuti osolíme
5. Podáváme nejlépe s vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy