REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vločkové karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vločky máčené v mléce, některé opražené, promíchané s nasekanou a povařenou kapustou a dalšími ingrediencemi, usmažené ve tvaru karbanátek.


Ingredience:
200 gvařené kapusty
100 govesných vloček
1-2 ksvejce
2 ksstroužky česneku
strouhanka
majoránka
mléko
pepř
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Polovinu ovesných vloček namočíme do mléka, druhou polovinu osmažíme dozlatova, dáme do mísy
2. K vločkám přidáme nasekanou povařenou kapustu, utřený česnek, pepř, sůl, majoránku, vše promícháme s vejcem na hustou směs, kterou dle potřeby ještě zahustíme strouhankou
3. Tvoříme karbanátky (placičky), ty osmažíme na oleji dozlatova.

Doporučení:

Vločkové karbanátky podáváme samotné, nebo se zeleninovým salátem a bramborem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy