REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zázvorová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá pikantní omáčka s chutí a vůní po zázvoru.


Ingredience:
20-25 gnastrouhaného zázvoru
2-4 lžícesmetany na vaření
2 lžícenejlépe hnědého cukru
1 lžícepálivé chilli omáčky
1 lžičkamleté sladké papriky
4 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
hladká mouka na zahuštění
sádlo
voda
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat
2. Přidáme na jemno nastrouhaný zázvor a orestujeme ho spolu s prolisovaným česnekem, občas vše na pánvi zamícháme
3. Základ na omáčku ochutíme pálivou chilli omáčkou, promícháme, okořeníme paprikou, osolíme a podlijeme trochou vody, pozvolna necháme probublávat asi 10-15 minut
4. Směs přelijeme do hrnce a zahustíme trochou mouky rozkvedlané ve smetaně, povaříme a mírně zchladlou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

Doporučení:

Zázvorovou omáčku podáváme teplou, například ke grilovanému nebo pečenému kuřecímu masu.

Poznámka:

Pikantní chilli omáčku můžeme nahradit nasekanými chilli papričkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy