Závitky potřené hořčicí, plněné cibulí, slaninou a paprikou, podušené v remosce na cibulovém základě s rajčaty a paprikou.
Ingredience:
4 ks | plátků jehněčí kýty |
3 ks | zelených paprik |
3 ks | rajčat |
2 ks | menších cibulí |
1 lžička | hladké mouky |
1 lžíce | hořčice |
1 lžíce | másla |
50 g | slaniny |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli i slaninu nakrájíme na drobno
2. Plátky masa zlehka naklepeme, osolíme, slabě potřeme hořčicí, poklademe cibulí, paprikou a slaninou, stočíme a ovážeme nití
3. V remosce na rozehřátém másle zpěníme zbylou oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme závitky, ze všech stran opečeme, přidáme zbylé očištěné na nudličky nakrájené papriky, oloupaná na menší kousky nakrájená rajčata a dusíme, dokud zelenina nepustí šťávu, pak zkusíme je-li maso měkké, když ne, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka
4. Nakonec šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou a necedíme ji.
Servírujeme s noky, rýží nebo makaróny.