REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky plněné kuskusem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky z opečených plátků lilků a cuket, servírované plněné směsí kuskusu a nakrájené zeleniny.


Ingredience:
2 ksstředně velkých cuket
2 ksstředně velkých lilků
2 ksmrkve
1 ksmladé červené řepy
1 ksčervené papriky
olivový olej
čerstvý koriandr
sůl
Na směs kuskusu:
3 lžícerajčatového protlaku
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkakari koření
1 lžičkamleté sladké papriky
100 gkuskusu
2 dlvroucí vody

Postup:

1. Očištěnou papriku, mrkev i řepu nakrájíme na nudličky
2. Omyté cukety i lilky nakrájíme na centimetrové plátky, posypeme solí a necháme 20 minut vypotit
3. Mezitím v míse smícháme kuskus, zázvor, mletou papriku, kari koření, olivový olej a rajčatový protlak, zalijeme vroucí vodou, promícháme vidličkou a necháme stát 15 minut, dokud se tekutina nevsákne
3. Plátky cuket a lilků opláchneme, osušíme, pak na grilovací pánvi potřené olivovým olejem po obou stranách zprudka opečeme, naplníme je připravenou směsí kuskusu, navrch přidáme nakrájené nudličky zeleniny a srolujeme do závitků
4. Ihned servírujeme posypané na jemno nasekaným koriandrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy