REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky plněné kuskusem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky z opečených plátků lilků a cuket, servírované plněné směsí kuskusu a nakrájené zeleniny.


Ingredience:
2 ksstředně velkých cuket
2 ksstředně velkých lilků
2 ksmrkve
1 ksmladé červené řepy
1 ksčervené papriky
olivový olej
čerstvý koriandr
sůl
Na směs kuskusu:
3 lžícerajčatového protlaku
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkakari koření
1 lžičkamleté sladké papriky
100 gkuskusu
2 dlvroucí vody

Postup:

1. Očištěnou papriku, mrkev i řepu nakrájíme na nudličky
2. Omyté cukety i lilky nakrájíme na centimetrové plátky, posypeme solí a necháme 20 minut vypotit
3. Mezitím v míse smícháme kuskus, zázvor, mletou papriku, kari koření, olivový olej a rajčatový protlak, zalijeme vroucí vodou, promícháme vidličkou a necháme stát 15 minut, dokud se tekutina nevsákne
3. Plátky cuket a lilků opláchneme, osušíme, pak na grilovací pánvi potřené olivovým olejem po obou stranách zprudka opečeme, naplníme je připravenou směsí kuskusu, navrch přidáme nakrájené nudličky zeleniny a srolujeme do závitků
4. Ihned servírujeme posypané na jemno nasekaným koriandrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy