Zapečený celer spolu s bramborami, slaninou a smetanovou směsí.
Ingredience:
500 g | brambor |
200 g | anglické slaniny |
400 ml | smetany |
300 ml | mléka |
1 lžíce | pikantní hořčice |
4 ks | snítků rozmarýnu |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | celeru |
špetka mletých chilli papriček | |
sůl |
Postup:
1. Slaninu nakrájenou na malé kostičky na sucho v pánvi opražíme
2. Smetanu s mlékem svaříme, přidáme oloupané, prolisované stroužky česneku, rozmarýn, špetku mleté chilli papričky, pikantní hořčici a promícháme
3. Oloupané brambory i očištěný celer nakrájíme na tenké plátky
4. Dno pekáčku polijeme trochou připravené smetanové směsi, poklademe plátky celeru, na to nasypeme slaninu a nakonec dáme vrstvu brambor a osolíme
5. Vše stále opakujeme, dokud máme suroviny a končíme vrstvou brambor
6. Dáme zapéci do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C dozlatova (asi 1 hodinu).