REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený kuskus s květákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Květák zapečený s kuskusem, vajíčkem, strouhaným sýrem a máslem, posypaný mandlemi.


Ingredience:
3 lžícekuskusu
2 lžícestrouhaného sýru
1/2 lžičkykurkumy
1/4 lžičkymuškátového oříšku
300 mlplnotučného mléka
25 gmásla
3 ksvajec
1 kskvětáku
hrst mandlových lupínků
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěný květák rozebereme na růžičky, dáme do mléka, které ochutíme kurkumou, muškátovým oříškem, mletým pepřem, solí a vaříme asi 10 minut, pak květák vyndáme a rozložíme do zapékací mísy
2. Kuskus vsypeme do mléka a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, dokud směs nezačne houstnout
3. Potom sundáme z tepla, přidáme rozklepnutá vajíčka, na jemno nastrouhaný sýr, promícháme, vlijeme na květák, posypeme mandlovými lupínky, kousky změklého másla a ve vyhřáté troubě při 180 °C zapečeme asi 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy