Uvařené flíčky zapečené s houbovou směsí promíchanou s rajčaty, posypané nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
500 g | žampionů nebo jiných pevnějších hub |
500 g | rajčat |
250 g | flíčků |
100 g | strouhaného parmazánu |
2 lžíce | olivového oleje |
1 ks | velké cibule |
máslo na vymazání | |
hrst nasekaných bylinek (oregano, šalvěj, tymián, rozmarýn) | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Flíčky uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu takzvaně na skus, slijeme a promícháme s lžičkou oleje
2. Rajčata lehce spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky společně s očištěnými žampiony
3. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčata, po chvíli plátky hub, osolíme, opepříme a dusíme asi 15 minut doměkka, nakonec dochutíme na jemno nasekanými bylinkami
4. Na dno máslem vymazené zapékací mísy rozprostřeme trochu houbové směsi, posypeme ji trochou nastrouhaného parmazánu, překryjeme vrstvou flíčků a opět pokryjeme houbovou směsí s rajčaty, posypeme parmazánem a překryjeme flíčky
5. Poslední vrstvu tvoří houbová směs, kterou posypeme větší vrstvou sýra, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapékáme asi 20-30 minut.
Čerstvé bylinky můžeme nahradit lžící sušeného provensálského koření.