REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené flíčky s houbami a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené flíčky zapečené s houbovou směsí promíchanou s rajčaty, posypané nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
500 gžampionů nebo jiných pevnějších hub
500 grajčat
250 gflíčků
100 gstrouhaného parmazánu
2 lžíceolivového oleje
1 ksvelké cibule
máslo na vymazání
hrst nasekaných bylinek (oregano, šalvěj, tymián, rozmarýn)
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Flíčky uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu takzvaně na skus, slijeme a promícháme s lžičkou oleje
2. Rajčata lehce spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky společně s očištěnými žampiony
3. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčata, po chvíli plátky hub, osolíme, opepříme a dusíme asi 15 minut doměkka, nakonec dochutíme na jemno nasekanými bylinkami
4. Na dno máslem vymazené zapékací mísy rozprostřeme trochu houbové směsi, posypeme ji trochou nastrouhaného parmazánu, překryjeme vrstvou flíčků a opět pokryjeme houbovou směsí s rajčaty, posypeme parmazánem a překryjeme flíčky
5. Poslední vrstvu tvoří houbová směs, kterou posypeme větší vrstvou sýra, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapékáme asi 20-30 minut.

Doporučení:

Čerstvé bylinky můžeme nahradit lžící sušeného provensálského koření.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy